Terugblik op 2018

Het is weer zover: we hebben met z’n allen gegourmet, Risk gespeeld, gekeken naar de Oudejaarsconference, afgeteld, vuurwerk afgestoken, champagne gedronken en heel veel wangen gekust. Kortom, de jaarwisseling is weer geweest. De jaarwisseling betekent het inluiden van het nieuwe jaar, maar zeker ook het terugblikken op het oude jaar, en dat is precies wat ik in deze blogpost ga doen. Let’s take a trip down memory lane. Een deel van die trip heb ik in december al gedaan op mijn Instagram, maar hier ga ik dieper in op de hoogtepunten van 2018.

Afbeeldingsresultaat voor pinkpop 2018 poster

Ten eerste wil ik terugkijken op het jaar op muzikaal gebied. Ik zou het bijna vergeten, maar ik ben naar concerten geweest van Ed Sheeran, Chef’Special, The Overslept en heb het jaar spetterend afgesloten met de Homecoming XL show. Daarnaast waren er ook nog festivals zoals Oerrock en Kadepop waar ik o.a. The Overslept heb zien stralen, maar het grootste muzikale hoogtepunt van dit jaar was toch Pinkpop. Ik ben een festivalliefhebber en ga al sinds mijn elfde met mijn ouders allerlei festivals af, maar dit jaar ging ik voor het eerst zonder mijn ouders! Samen met twee vriendinnen heb ik dat weekend genoten van acts zoals Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars, maar we werden maandags ook met z’n drieën geschrokken wakker toen we hoorden dat er een vreselijk ongeluk was gebeurd buiten de ingang van één van de campings. Ja, ook dat was Pinkpop 2018. Maar als ik er nu op terugkijk overheerst toch het geluksgevoel, dat gevoel waarvan ik niet wilde dat het zou eindigen.

Gerelateerde afbeelding

Maar aan alles komt een eind en zo moest ik ook na Pinkpop weer aan mijn toekomst gaan denken. Op Pinkpop mocht ik vieren dat ik mijn VWO-diploma had gehaald en dat betekende dat ik na de zomervakantie aan een nieuwe studie zou beginnen. De leukste manier om je voor te bereiden op zo’n nieuwe studie is om mee te doen aan een introductieweek, en dat deed ik dan ook. De Keiweek vond plaats in Groningen van 13 tot en met 18 augustus en ik heb er de tijd van mijn leven beleefd. Tijdens de Keiweek zette ik even alle dingen opzij die de mensen van de middelbare school dachten, en ontpopte ik me tot de vlinder die ik – tenminste voor een week – wilde zijn. Daarbij had ik het geluk dat ik in een ontzettend leuk Keigroepje zat en dat ik mijn ideale studentenvereniging ontdekte. Niet dat ik daarnaar op zoek was, maar toen ik de regenboogvlag van Ganymedes zag hangen werd ik naar ze toe getrokken om nooit meer weg te gaan. Na meegedaan te hebben aan een aantal activiteiten die de vereniging organiseerde tijdens de Keiweek heb ik me ingeschreven en ben ik in het laatste weekend voor het begin van het studiejaar naar hun introductiekamp geweest, wat ook een weekend was om nooit meer te vergeten.

En daarna de studie. Voor die studie had ik me lang voor de eindexamens al ingeschreven, maar toch was het even de vraag of ik het wel zo leuk zou vinden als ik had gedacht. Ik had weliswaar deelgenomen aan een meeloopdag bij de studie Nederlands, maar verder was mijn enige referentie een oud-scholiere van mijn middelbare school die heel enthousiast was, dus ik hoopte heel erg dat ik de goede keuze had gemaakt. Nou mag ik natuurlijk niet te vroeg juichen, maar tot nog toe ben ik heel tevreden met mijn keuze en mijn tentamencijfers van de eerste reeks zien er ook goed uit. Daar ben ik heel dankbaar voor, want in de maand oktober was één van mijn studiegenootjes er al mee gestopt en ook in mijn omgeving heb ik wel gehoord dat mensen van studie zijn gewisseld.

En wat naast de muzikale hoogtepunten toch wel hét hoogtepunt was van 2018, was dat ik mijn eerste tatoeage heb laten zetten. Jarenlang heb ik nagedacht over wat mijn eerste tattoo moest worden, maar toen ik voor mijn achttiende verjaardag een tegoed voor een tattoo cadeau kreeg, heb ik eindelijk de knoop doorgehakt. En wat is ‘ie goed gelukt. Ik ben er ontzettend blij mee. Check mijn post op Instagram voor het verhaal achter deze tattoo.

En nu 2019. Met alle nieuwe starten die ik heb gemaakt tijdens het afgelopen jaar voelt het alsof er een nieuw tijdperk is aangebroken. 2019 wordt een voortzetting van al het nieuwe dat in 2018 is gebeurd en misschien ga ik wel met nog meer nieuws beginnen. Ik wil meer over muziek schrijven, met als eerste het concert van Yungblud in de Vera in Groningen die ik volgende week ga bijwonen en daarna kijk ik uit naar de nieuwe EP van Dodie en het nieuwe album van Bring Me The Horizon. 2019 wordt zoals altijd weer een super muzikaal jaar en ik hoop mijn propedeuse te halen. Dus, 2019: bring it on!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s