Corona.

De afgelopen tijd is een rare tijd geweest. Een onzekere tijd. Een tijd waarin mijn standpunt over COVID-19 is veranderd van ‘het is maar een griepje’ naar ‘oh shit dit is best wel serieus’. Ik zou vorige week naar een concert gaan van The Overslept en daar verslag van doen, maar dat ging niet door. Ik had kaartjes gekocht voor Hayley Williams in de Melkweg in mei, maar zojuist is in een persconferentie bekendgemaakt dat ook dat niet door zal gaan en ik hoop met mijn hele wezen dat dat concert wordt uitgesteld, en niet geannuleerd.

Voor de muziekwereld is dit een moeilijke tijd. Releasepartys kunnen niet doorgaan, shows worden verplaatst of gecanceld, en boven de festivalzomer hangt het zwaard van Damocles. Rock Werchter heeft een statement uitgebracht dat het festival sowieso doorgaat, maar wie zijn zij om zoiets te beweren in een onzekere tijd als deze? De start van de festivals in april/mei (Paaspop, de Bevrijdingsfestivals) gaat al niet door. Alle bijeenkomsten tot 1 juni zijn verboden en dat komt verdomd dicht bij 19 juni, Pinkpop.

Concerten en andere evenementen gaan niet door, en dan moeten de meeste mensen ook nog eens de hele dag zitten thuiswerken of zonder werk verplicht thuiszitten. Ik heb het privilege dat ik studeer, en daarom in deze tijd van zelfisolatie genoeg te doen heb. De universiteit is weliswaar gesloten, maar ze doet haar best om zo veel mogelijk dingen digitaal door te laten gaan. Daardoor heb ik het zelfs een beetje druk; ik moet een essay schrijven en zogenaamde ‘take home-tentamens’ maken. Dat is, samen met de afwezigheid van spannende releases en optredens, de reden van de radiostilte hier op mijn blog. Mijn laatste post dateert van eind februari. Dat is inmiddels al bijna een maand geleden.

Die stilte zal nog wel even blijven, vrees ik. Er wordt de laatste tijd weinig muziek uitgebracht die in mijn straatje past en als alles goed gaat, is de eerstvolgende release waar ik naar uitkijk pas die van The 1975 op 24 april, maar die is al zo vaak uitgesteld dat ik me daar ook niet op vast durf te binden. Daarna komt de release van Weezer op 13 mei. Hoop ik. Tot die tijd blijf ik uiteraard het internet in de gaten houden en haak ik ergens op in als ik kan.

Ik hoop met heel mijn hart dat Nederland de woorden van de regering ter harte neemt. Nu ik dit schrijf, heb ik net de persconferentie van 23 maart gezien en zijn er nieuwe maatregelen genomen die nodig zijn omdat de vorige niet voldoende zijn nageleefd. Ik hoop dat ze vanaf nu wat meer ter harte worden genomen en dat we een muzikale zomer tegemoet gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s