Corona-hits

Eerder deze week postte ik een stuk over corona, en dan specifiek de impact van het virus op mijn blog. Er was toen besloten dat alle bijeenkomsten vanaf drie personen tot 1 juni verboden zouden worden, en ik maakte me daarom druk over de festivalzomer. Die blogpost was mijn populairste tot nu toe! Omdat jullie corona-content zo leuk lijken te vinden, heb ik gekeken of ik jullie honger naar nieuwe informatie kon voeden en zie hier: een lijstje van al het goeds dat COVID-19 ons gebracht heeft op muzikaal gebied.

Zo kwam als eerste DJ Snake met een geniale remix van een video die Cardi B had gemaakt over het coronavirus. In die video heeft ze het erover dat ze geen idee heeft wat er nu aan de hand is, maar dat ze bang is, en daarom gaat hamsteren. Daar blijft in deze remix echter niks van over. Kijk zelf maar:

View this post on Instagram

Corona Virus @iamcardib 😷

A post shared by djsnake (@djsnake) on

Het coronavirus houdt niet alleen de Franse DJ Snake bezig, ook in Nederland ontstaan zowaar corona-hitjes. Zo schreef Thijs Boontjes voor de ‘lockdown sessions’ NPO Radio 1 het nummer ‘Thermopane’. Daarin krijgt het Rijksmuseum, net zoals in Boontjes’ cover van ‘All Night Long’, weer een stukje promo, en zingt Thijs over zoenen van achter thermopane – dubbel glas. Dit nummer is op 20 maart op Instagram gezet, en is 25 maart ook als single uitgebracht op Spotify.

Waar Thijs Boontjes vooral zingt over zijn persoonlijke ervaring met quarantaine en daar een romantische draai aan geeft, roept Donnie de mensen juist op om thuis te blijven. Hoe plat zijn muziek voor sommigen misschien ook klinkt, hij bereikt met zijn track ‘Quarantaine’ juist die groep mensen die het virus zwaar onderschat. Op zijn Instagram zegt hij dan ook tegen zijn volgers (en ik citeer): ‘je kan ook een jonko op je balkon en/of tuin roken. . . . blijf binnen man.’

CNN publiceerde 22 maart een artikel over corona-teksten die op bestaande nummers werden geschreven, met deze corona-versie van ‘My Sharona’ als hoogtepunt:

En ook al gevestigde artiesten maken corona-gerelateerde covers. Zo coverde Billie Joe Armstrong van Green Day ‘I Think We’re Alone Now’ van Tommy James and the Shondells. Een titel die met de huidige corona-quarantaine natuurlijk super toepasselijk is.

Tot slot wil ik het hebben over een track die niet over corona gaat, maar wel heel toepasselijk is. Afgelopen vrijdag bracht Nothing But Thieves namelijk het nummer ‘Is Everybody Going Crazy?’ uit. Het antwoord op die vraag is, kijkend naar de lege schappen in de supermarkt, volmondig ja en daarom had de band geen betere periode kunnen kiezen om dit nummer uit te brengen. Behalve dat deze track toepasselijk is, is hij ook super goed zoals een NBT-nummer betaamt.

Tot zover, mensen! Blijf gezond, houd 1,5 meter afstand en zoek elkaar alsjeblieft niet op. Als je zo nodig met mensen wil praten, ga bellen, facetimen, wat dan ook. En als je je verveelt in quarantaine, lees anders nog een paar van mijn blogposts! Ik heb er inmiddels meer dan vijftig geschreven, genoeg te doen dus. En laat vooral een reactie achter. Vind ik leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s