OK Human

Je zou maar een Weezer-fan zijn. Eerst de aankondiging van het album Van Weezer in 2020, toen de Hella Mega Tour, toen de uitstel van zowel dat album als de tour, en toen ineens het nieuws dat er op 29 januari toch een album uit zou komen. Dat album was niet Van Weezer, maar OK Human, en Van Weezer komt óók nog uit dit jaar, maar dan op 7 mei. Je zou er haast whiplash van krijgen.

Nou, goed, dan is er in ieder geval een nieuw Weezer-album om naar te luisteren tijdens je revalidatie. De komst van dit album was niet totaal onverwachts, want al in 2019 werd er gehint dat er een album zou komen dat geproduceerd zou worden door Jake Sinclair, dat ook Weezers The White Album heeft geproduceerd. Het zou een ‘piano-based project’ worden, met strijkinstrumenten die opgenomen zijn in Abbey Road studios. (bron: Genius.com)

Weezer 'OK Human': Een perfect album voor deze tijd () - Dagelijksvanalles

Dit is dus niet het harde-gitaren-album dat ons beloofd was (dat komt nog in mei), maar het is bijna musical-achtig. Voor een punkband heeft Weezer een heel goed gevoel voor popmelodieën en verhalende songwriting. Onder andere het nummer Playing My Piano in Albert Verlindes nieuwste productie niet misstaan.

Ondanks – of misschien wel dankzij – het feit dat een theatrale sfeer hangt op dit album, luistert het lekker weg. De melodietjes zijn catchy en er gebeuren geen ingewikkelde dingen met instrumenten. Er is niet één nummer waarvan ik kan zeggen dat het niet goed is, maar er is ook geen enkel nummer (behalve misschien single All My Favorite Songs) waarvan ik sta te springen. Dit album bestaat. Dat is prima, maar als punkliefhebber ben ik toch iets benieuwder naar wat Van Weezer ons brengt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s