Punk Goes Pop

Het zijn twee grote namen uit de pop punk wereld: Alex Gasgarth en Mark Hoppus. Die eerste kun je kennen als de frontman van de band All Time Low, bekend van nummers als ‘Dear Maria, Count Me In’, ‘Weightless’ en ‘Dirty Laundry’, de tweede kun je kennen als bassist en vocalist van blink-182, vooral bekend van ‘All The Small Things’. Deze twee mannen hebben de handen ineengeslagen en vormen nu samen het duo Simple Creatures. Hun debuut-EP kwam afgelopen vrijdag uit.

EP Strange Love is dan wel van de hand van twee pop punk grootheden, het is alles behalve punk. Het is een ware popplaat, wat eigenlijk ook wel te verwachten viel als je kijkt naar wat All Time Low met hun meest recente album heeft gedaan. Er is niks mis met pop, maar dan moet het wel goed gedaan worden. Heeft Simple Creatures dit goed gedaan? Meh. Ik vind de nummers niet heel sterk, maar uit liefde voor met name All Time Low heb ik vooral de eerste single Drug redelijk vaak geluisterd. Er straalt wel energie vanaf, en de punk-roots zijn ergens ook nog wel te horen.

Het tweede nummer op de EP, Strange Love, is qua coupletten niet zo heel sterk, maar het refrein zorgt er wel voor dat ik zin krijg in de zomer. Ik zie de remix van Kris Kross Amsterdam zó voor me. En ook How To Live zou zo een track van Kygo kunnen zijn. Dat zou dan alleen niet de beste Kygo-track zijn.

Adrenaline vertoont dan toch wel kleine pop punk-trekjes. Maar wel echt kleine, hoor. En die ben ik op slag vergeten als ik de volgende track, Ether, hoor. Weer zo’n zomerse track! Ik word er eigenlijk een beetje misselijk van.

De laatste track heet Lucy en die is eigenlijk het tegenovergestelde van Strange Love: de coupletten zijn heel interessant, maar het refrein is heel zwak. Hadden ze die twee nou samen genomen, dan was er misschien een heel goed nummer uit gekomen.

Hoe graag ik het ook zou willen, het project Simple Creatures is wat mij betreft nog geen succes. Hopelijk komt All Time Low binnenkort met een keiharde punk rock plaat om dit te compenseren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s